·  TEL. 935 600 510 · EMAIL centre@safasp.net
 · 

Notícies

ROBÒTICA I PROGRAMACIÓ: MÉS ENLLÀ DE L'EXPERIÈNCIA D'USUARI

29-01-2018

Tots els nostres alumnes són nadius digitals, han crescut envoltats de tecnologia i desconeixen molts aspectes del nostre primitiu món analògic. Quants sabrien què és un rodet fotogràfic? O quants hauran buscat informació en una enciclopèdia de paper?

Però des de l’escola volem anar més enllà, no ens conformem amb el fet que els nostres alumnes sàpiguen pitjar botons o navegar per entorns més o menys amigables. Ens agradaria que aprenguessin com funcionen les coses i contribuïssin a construir aquest nou món que avança ràpidament vers la digitalització i la robotització de la majoria d’àmbits de la seva quotidianitat. De consumidors passius a actors d’aquest nou ordre.

La programació i la robòtica ajuden a estructurar el pensament, desvetllen la curiositat i fomenten un aprenentatge significatiu. Programar una màquina demana concentració, implica emprar càlculs matemàtics, preveure diferents escenaris, solucionar problemes lògics i arribar a solucions eficients.

El nostre pla estratègic Odissea 2020 ja preveu aquest nou escenari i no ens volem quedar enrere. Els nostres alumnes d’Infantil s’inicien en la robòtica bàsica i en el pensament seqüencial previ a la programació amb les divertides abelles robòtiques  Bee Boots.

A Primària, es continua avançant amb la programació amb Scracht i la construcció de robots amb Lego We do.

Finalment, els nostres alumnes de secundària ja dissenyen robots amb plaques Arduino, programen apps per a mòbil amb App Inventor i s’endinsen en la programació avançada amb Python.


Xarxes socials:


Vincles d'interès