top of page

FAQS GENERALS (PREGUNTES FREQÜENTS)

Hi ha servei d'acollida? A quina hora comença? Fins a quina hora de la tarda?

Sí. Tenim servei d'acollida tant pel matí com per la tarda. L'horari del matí és de 7:30 a 9:00 i per la tarda de 17:00 a 18:00. 

Quin dia comença el curs escolar?

El Departament abans de finalitzar el curs fa oficial quin dia començarà el nou curs escolar. L'escola us ho farà arribar a través d'una Circular Informativa el mes de juny.

Com és la relació família-escola?

La relació amb el professorat és constant i propera en totes les etapes, ja sigui per via presencial o via on line per la plataforma educativa. A més, a Infantil, hi ha una relació molt estreta ja que tant a la recollida del migdia com a de la tarda aneu fins a la classe a recollir-los i allà trobareu al vostre tutor/a i podreu tenir un contacte personal diari. A totes les etapes realitzem moltes activitats obertes als pares dins l'horari escolar durant l'any. Fem dues reunions grupals per curs i a partir del curs vinent un mínim de dues entrevistes individuals amb les famílies.

I si la nostra família no és religiosa/creient? 

La nostra escola es regeix per uns valors cristians universals però és oberta a tothom independentment de les seves creences, models familiars o circumstàncies socioeconòmiques. Vetllem perquè tots els nostres alumnes es sentin inclosos i integrats en les activitats escolars. Creiem que la diversitat ens enriqueix i és una gran oportunitat per treballar valors com l'empatia, la tolerància i el respecte.

Teniu casal d'estiu? Puc portar el nen si no ha començat encara P3?

El Casal d'estiu l'oferta l'acadèmia d'anglès del centre la darrera setmana de juny i tot el mes de juliol, amb els monitors interaccionant amb els nois en llengua anglesa. El Casal s'oferta al alumnes de P3 a 1r d'ESO i tot i que poden anar-hi nois d'altres escoles, tenen preferència els alumnes matriculats a la Sagrada Família.

Quina és la vostra llengua vehicular? Quantes hores feu d'anglès?

La llengua vehicular del centre és el català. Fem 2h setmanals d'anglès a infantil i 3h setmanals a primària i ESO. Des de fa ja uns anys tenim un projecte multilingüe (que podeu veure a la pestanya (Projecte educatiu) en el que a més realitzen hores de ciències en anglès i altres activitats per arribar a un 17% de l'horari en llengua anglesa.

Com tracteu els casos de dislèxia? Com acolliu i tracteu els casos de nens d'altes capacitats?

Tenim un departament d'orientació format per una pedagoga i un psicòleg que assessoren als mestres en aquests casos i d'altres casos que necessiten una atenció individualitzada. Des de l'escola estem treballant per personalitzar al màxim el currículum i l'avaluació per tots alumnes, especialment el d'aquells alumnes que tenen alguna Necessitat educativa especial.

 

Quantes hores feu de francès?

1h setmanals a 5è i 6è de primària i de 1r a 3r d'ESO, 2h setmanals a 4t d'ESO.

 

Teniu cuina pròpia? Feu menús adaptats a les malalties? Celiacs, intol.leràncies....

Sí, tenim cuina pròpia amb productes comprats i cuinats a l'escola. No fem catering i la nostra cuina renovada l'any 2019 té dos espais diferenciats per adaptar els menús a cada dieta especial.

Es fan moltes sortides complementàries? Quin preu tenen?

Fem una sortida al trimestre per grup. Les sortides varien de preu segons el curs, les d'infantil solen ser més cares, al voltant dels 20€ cadascuna, les de primària al voltant dels 15€ i les de l'ESO al voltant dels 12€. 

Feu colònies?

Sí, fem colònies amb tots els cursos excepte P3. A P4 i P5 sortim dos dies amb una nit de pernocta, de 1r de primària a 2n d'ESO tres dies, dos nits. A 3r d'ESO fem intercanvis amb escoles de Suècia i Holanda i 4t d'ESO fem el viatge de final d'estudis.

 

Reutilitzeu els llibres? Porten llibres?

En els darrers anys hem reduït molt la quantitat de llibres de text dels alumnes. De fet a infantil més que llibres fem servir el material de l'editorial Tekman necessari pels projectes Emat i Ludilletres i poc més. A primària els llibres de matemàtiques i llengües no só reaprofitables perquè són fungibles, els altres llibres sí que son reaprofitables. A l'ESO no fem servir llibres en paper, ni digitals.

 

On es compren els uniformes?

El proveïdor oficial dels uniformes és El Corte Inglés.

Hi ha beques de menjador? On es demanen?

Les beques de menjador són gestionades per l'Ajuntament, els pares s'han d'adreçar a l'organisme encarregat i demanar-la durant les dates de convocatòria i ells tenen uns barems per concedir-les o no. Però les pot demanar tothom encara que es vagi a una escola concertada.

Quines extraescolars es fan?

Tenim una Acadèmia d'anglès (BeKith) que fa l'activitat tant al migdia com a la tarda. També oferim per la tarda activitats esportives i culturals: Diversport,  Hip-hop, futbol, bàsquet, patinatge i guitarra.

Es treballa per projectes? De quina manera?

De 1r de primària a 3r d'ESO treballem per projectes, però només durant unes setmanes concretes: les 2 darreres setmanes de cada trimestre. A Infantil també treballem per projectes, però ho fem al llarg del trimestre dedicant una hora diària.  Esdevenen autèntics protagonistes dels seus interessos i els pares col·laboren en la recerca per internet i varis mitjans per esbrinar les seves inquietuds, per després compartir-les amb la resta de companys. Finalment, els alumnes conviden als pares a la classe per exposar i compartir amb ells tot el què han aprés respecte al projecte.

Hi ha molta càrrega de deures per poder desenvolupar activitats extraescolars?

L'alumne sempre té temps per fer les tasques a classe en els cursos de primària i l'ESO.  Els petits deures que porten a casa només són per adquirir uns bons hàbits de rutines i treball. 

A Infantil, només realitzen tasques de lectura, als cursos de P4 i P5, per fomentar l'hàbit de la lectura per avançar progressar en els seus primers aprenentatges dels nostres petits grans lectors.

bottom of page